Även denna vecka inleddes med handledning i halvklass, och precis som förra veckan blev det lite stressigt. Från början var det uträknat att alla skulle ha runt 15-20 minuter var, men när det var tjugo minuter kvar så var vi tre som ännu inte hade redovisat. Kollade på klockan och räknade hur många som var kvar oskäligt många gånger. Nästa vecka ska jag verkligen försöka strunta i det. Det är inte min uppgift att hålla reda på. Dessutom så löser det sig alltid ändå.
Efter första veckans handledning var jag yr och lätt illamående, denna veckan kändes helt annorlunda. Istället gick jag ut från handledningen bubblande av idéer, nästan lite för många. Det är väldigt inspirerande att höra om andras projekt och det är lätt att inspireras till den grad att en helt enkelt vill ta en massa idéer.
Norm och normal är temat på min gestaltning. Om hur folk som är som folk är mest är. Vad som är vanligt. Under första vecka så försökte jag fånga normala människor och företeelser på bild i världens vanligaste stad, Borås. Denna vecka har jag gått på djupet på världens vanligaste veckotidning, Allers. Om du inte vet vad Allers är, beror det förmodligen på att du inte har några mor- eller farföräldrar. Eller att du hatar korsord. Eller båda delarna. Oavsätt anledning så kan du läsa mer om Allers här.
Jag har iallafall gått på djupet på Allers. Läst runt tjugo nummer. Resultatet blev två collages som beskriver exakt vad Allers handlar om.
Allers presenterar: NORMAL I
Bilden och bildtext hängde ihop från början. Reportaget handlar om en pappa som ibland snor från och döttrarnas nagellack. Det hela är så bisart att det tillslut blir väldigt- normalt.
Allers presenterar: NORMAL II
Bild och bildtext har inget med varandra att göra. Men glada vithåriga, och framförallt vithyade människor är utgör nästan hela tidningen. Och olyckor som i slutändan leder till något, om inte bra, så iallafall- normalt.
Under en kall eftermiddag fann jag mig på en trafikfärja. Den trafikerar mellan Lilla Varholmen och Hönö. Jag hade råkat åka alldeles för långt och skulle egentligen bara vända hem igen. Men så såg jag de där brandgula stora båtarna. Som bara åker fram- och tillbaka. Hela dagarna. Hoppade på och åkte fem turer. Befann mig hela tiden i passagerarutrymmet. Ensam. Det var en väldigt konstig
känsla. Världens konstigaste passagerarutrymme. Ändå- väldigt vanligt.
Det har blivit mycket TV-tittande i veckan, har gått igenom en ny serie som precis släppts på Netflix, Bloodline heter den. Otroligt bra skådisar och story, allt kretsar kring en familj i Florida och deras hemligheter. Väldigt välgjord och den fick mig att fundera mycket på allt som påverkar oss till att bli dom som vi blir. 13 avsnitt, rekommenderas varmt.
Världens bästa tv-serieslut är ändå tveklöst Six feet under. Har du inte sett serien så undvik länken nedan. Se serien först, mycket bra.
Inför nästa vecka har jag en väldigt rolig idé! Jag ska göra en intervju med mig själv som treåring. Vad tänker en treåring om framtiden? Vad är viktigt för en treåring? Några av mina bästa vänner har en son som av en händelse fyller tre år väldigt snart. Blond och glad och med världens bästa föräldrar, men samtidigt osäker och rädd för väldigt mycket. Precis så som jag var som barn. Dessutom så fyller vi år på samma dag, 31:e mars. Så på onsdag ska jag träffa honom och fråga honom om hur han ser på framtiden.